Dit is de Zeeuwse Kip

De Zeeuwse Kip is het product van de kippenboerderij van de familie Noordhoek in Wolphaartsdijk, vlakbij Goes, in het midden van Zeeland.

Onze kippenboerderij heeft een wintergarten of eenvoudig gezegd een overdekte vrije uitloop. Hierin staan luzernebaaltjes uit de grasdrogerij die in ruifjes zitten, pikstenen en dennenboompjes. In de stallen zijn er zitstokken en picknickplaatsen. Er is ook een warmtebron; een houtkachel die op snoeihout draait. Deze verwarmt alle stallen. De eieren worden hier uitgebroed en wij dragen de zorg over de kippen tot ze worden overgedragen aan de vleesverwerker. Onze kippen krijgen vooral voer met veel eigen granen. Dat heeft veel invloed op de kwaliteit van het kippenvlees.

We willen met onze kippenboerderij het milieu zo min mogelijk belasten. We gaan respectvol om met onze kippen en de natuur. In alle facetten van het productieproces: van het uitbroeden van de eieren tot de verwerking en de verpakking van het kippenvlees. Daarnaast is onze boerderij volledig energieneutraal dankzij zonnepanelen en de houtkachel op snoeihout. Dit snoeihout is afkomstig uit de regio.

Waarom kiezen voor de Zeeuwse Kip?

De Zeeuwse Kip is een eerlijk merk. We leveren een stukje kip met een mooi en transparant verhaal. Iets waar we trots op zijn. Door ons verhaal kunt u verantwoord van een heerlijk stukje kip genieten.

Samen met onze gedegen vleesverwerker bieden wij u de heerlijkste kipproducten. Meteen nadat onze kippen zijn verwerkt, wordt het vlees ingevroren. Bij ons krijgt u 100% zeker een kwalitatief stukje kippenvlees.