-
Van boer tot bord: Op de koffie bij Brasserie de Goese Golf
Ontdek de culinaire reis van chef-kok Ramon bij Brasserie de Goese Golf, waar passie voor Zeeuwse ingrediënten en ambachtelijke bereiding samenkomen. Van zelfgemaakte koekjes tot gewokte mossels, Ramon’s Marokkaanse achtergrond en Zeeuwse roots zorgen voor unieke en smaakvolle gerechten. Geniet van een voortreffelijke maaltijd op deze prachtige locatie, waar kwalitatief goede lokale ingrediënten centraal staan.
-
Gegrilde kippendij met Zeeuwse salsa verde
Gegrilde kippendij met Zeeuwse salsa verde
Door Zeker Zeeuws
-
Kipballotine
Kipballotine
-
Kiprouleau met doperwt en asperge
Kiprouleau met doperwt en asperge
-
Romige kippensoep – Koninginnesoep – van De Zeeuwse Kip
“Echt comfortfood: romige kippensoep ‘Koninginnesoep’! En al helemaal lekker met zelfgemaakte kippenbouillon”, aldus Lieke van Dutch Food Heritage.
-
Benieuwd hoe het er bij ons op de boerderij aan toe gaat? Boek een rondleiding!
Altijd al van dichtbij willen zien hoe een dag bij ons op de herten- kippen- en wijnboerderij eruitziet? Op aanvraag verzorgen wij rondleidingen op onze boerderij voor bedrijven, verenigingen en/of andere organisaties.
-
Openingstijden feestdagen
Tijdens de feestdagen zijn onze openingstijden aangepast.
-
Zeeuwse Kip rollade met een romige witte wijn saus & ‘pied de mouton’ paddenstoelen
Een heerlijk weekendgerecht of hoofdgerecht tijdens de feestdagen: Kiprollade van De Zeeuwse Kip!
“Deze romige witte wijn saus met paddenstoelen past er top bij! Lekker met huisgemaakte frietjes en salade. Liever fancy? Snijdt dan de rollade in dikke stukken en serveer met pompoen of knolselderij puree! -
Onze wijnen opgenomen in assortiment slijterij Kijk op Drank Goes
Sinds kort zijn de wijnen van ons wijndomein (Wijndomein Sabbinge) ook verkrijgbaar bij slijterij Kijk op Drank. Marco Wagenaar is de eigenaar van deze slijterij, gevestigd in Goes. Tijd voor een kennismaking!
-
Passie voor Zeeland
In gesprek met Erwin Bastemeijer over zijn passie voor Zeeuwse streekproducten.
Erwin Bastemeijer is eigenaar van het bedrijf Out of the Box Fish. Mossel en vishandelaar in hart en nieren. Op het moment dat wij telefonisch contact hebben, heeft Erwin net samen met zijn zoon Ernst mosselen ingeladen bij Neeltje Jans mosselen om uit te leveren bij restaurants. “Wij zijn de kortste weg van boer naar bord.”
-
Hete zomer levert topoogst op
Wijndomein Sabbinge (onze wijngaard) genoemd in de PZC van vrijdag 23 september jl. -
STEMMEN ‘Streekproduct van het jaar 2022’
Ook dit jaar is De Zeeuwse Kip genomineerd! Stem op ons als Zeeuws streekproduct van het jaar! -
Gezond en duurzaam invriezen
De producten van Het Zeeuwse Hert en De Zeeuwse Kip worden na het verwerken diepgevroren en vacuümverpakt waardoor de smaak en kwaliteit optimaal behouden blijft.
-
De Zeeuwse Kip in Barneveld
In gesprek met verkooppunt Kakelvers Veluwe
Sinds oktober 2021 is het vlees van De Zeeuwse Kip ook verkrijgbaar bij boerderijwinkel Kakelvers Veluwe in Barneveld. De Zeeuwse Kip te koop in het ‘hart van de pluimveesector’? Jazeker! De hoogste tijd voor een gesprek met Alette van der Hoef van Kakelvers Veluwe.
-
Indiase citroen rijst & geroosterde Zeeuwse Kip
“Voor dit recept ‘Indiase citroen rijst & geroosterde Zeeuwse Kip’ gebruikte ik lokale kip, namelijk ‘De Zeeuwse Kip’. Deze energie-neutrale boerderij staat in Zeeland en heeft de lekkerste kip en hert!”, aldus Lieke van Dutch Food Heritage.
-
Afzet van eigen producten zorgt voor waardering
Artikel gepubliceerd in Vakblad Vee & Gewas.
Boris Noordhoek verkoopt onder eigen merk
Zoveel mogelijk producten in eigen beheer afzetten. Dat is de doelstelling van Boris Noordhoek (31) uit Wolphaartsdijk (ZL). Zo verkoopt hij kippenvlees onder de noemer ‘De Zeeuwse Kip’ en vlees van edelherten met de naam ‘Het Zeeuwse Hert’. „Zo krijg je echt waardering voor je producten.”
-
Werelden samen laten smelten
Fabienne van Leiden heeft Zeeuwse roots en is het gezicht achter de platforms Fab.Kookt en Kruidenkaartje. Fabienne verrast ons al enige tijd met creatieve gerechten, gemaakt met producten van Het Zeeuwse Hert en De Zeeuwse Kip. De recepten hiervan vind je op onze websites. De hoogste tijd om kennis te maken met Fabienne!
-
Marokkaanse traybake met kippenvleugels, zoete aardappel, groente, dadels en munt
Eerder hebben we een mooi recept gedeeld van Kippenvleugels met Ras el Hanout Marokkaanse kruiden. Nu gaan we een stapje verder en maken we een heerlijk, verrassende Marokkaanse traybake met kip, zoete aardappel, groente en dadels.
-
In gesprek met verkooppunt Landwinkel Elenbaas
We spreken Johan Elenbaas telefonisch, die op dat moment druk is met de voorbereidingen van het aankomende plukseizoen van de kersen. “Dit is het eerste jaar dat wij onze seizoenarbeiders onderkomen aanbieden bij ons op het eigen terrein. Voorheen moest men vaak ’s morgens vroeg nog een uur rijden voordat men hier was, met optimale omstandigheden proberen we het werk voor iedereen zo aantrekkelijk mogelijk te maken.”
-
Gado Gado salade met De Zeeuwse Kip & Satésaus
“In Nederland zijn kip en satésaus een geliefde combinatie! Én de gefrituurde uitjes erbovenop kunnen natuurlijk niet missen. De trend van kip en satésaus komt natuurlijk uit Indonesië!”, aldus Lieke van Dutch Food Heritage. Voor het recept Gado Gado salade met De Zeeuwse Kip & Satésaus gebruikte Lieke kipfilet van De Zeeuwse Kip.
-
Trots op de Nederlandse keuken
Lieke Boerema is het gezicht achter het platform Dutch Food Heritage. Lieke verrast ons al enige tijd met prachtige gerechten, gemaakt met producten van Het Zeeuwse Hert en De Zeeuwse Kip. De recepten hiervan vind je op onze website. De hoogste tijd om kennis te maken met Lieke!
-
Nieuwe verzendpartner
We zijn een samenwerking aangegaan met een nieuwe koerier, Multi-Vers, voor geconditioneerd transport voor het leveren van bestellingen in onze webshop.
Dit betekent het volgende: -
Alles draait om de eerlijke smaak bij Wijnhuis de Paap
De producten van De Zeeuwse Kip en Het Zeeuwse Hert worden ook opgemerkt buiten de provincie Zeeland. Vanuit onze webshop leveren we al door heel Nederland, maar door samenwerking met verschillende verkooppunten zijn onze producten ook fysiek aanwezig buiten de regio. Sinds kort bijvoorbeeld voor de regio’s Drechtsteden en Alblasserwaard bij wijn- en delicatessenwinkel Wijnhuis de Paap in Papendrecht.
-
Van melkveebedrijf naar zorglandgoed – Boerderij Het Lansingerland
Peter Gille is samen met zijn vrouw Annigje eigenaar van Boerderij Het Lansingerland in Bergschenhoek, de achtertuin van Rotterdam. Boerderij Het Lansingerland is een verbreed melkveebedrijf met 140 melkkoeien, een boerderijwinkel, kinderopvang, horecagelegenheid, camping en vergaderlocaties. “Als je als ondernemer nog vooruit wilt moet je breder kijken. Dat hebben wij gedaan en wij hopen binnen tien jaar het hele bedrijf nog verder door te ontwikkelen tot zorglandgoed. We hopen een mooie plek binnen de gemeente Lansingerland te creëren voor de mensen die meer hulp en begeleiding nodig hebben.”
Lees verder Van melkveebedrijf naar zorglandgoed – Boerderij Het Lansingerland
-
Rode Curry & Zeeuwse Kippenragout
Deze Thaise Kippenragout is een combinatie van curry pasta en Nederlandse kippenragout! Voor dit recept gebruikte Lieke van Dutch Food Heritage heerlijke Zeeuwse Kippendijen.
-
Kip uit de oven
“Een goede kip uit de oven is nog niet zo makkelijk. Maar het begint met een goede kwaliteit kip.” Voor dit gerecht gebruikt Fabienne van het Instagramkanaal Fab Kookt! de hele kip van De Zeeuwse Kip.
-
Huisgemaakte Zeeuwse Kipkerrie Salade
Dit recept is perfect om te bereiden met wat overgebleven kip! Maar je kunt bijvoorbeeld ook wat kipfilet koken in wat water voor deze salade.
-
Kippenvleugels met Ras el Hanout Marokkaanse kruiden
De vertaling van Ras el Hanout betekent in het Nederlands ‘het beste van de winkel’. Het is een bekende Marokkaanse specerijenmelange die warm en intens van smaak is. Perfect voor het maken van feestelijke kippenvleugels!
Lees verder Kippenvleugels met Ras el Hanout Marokkaanse kruiden
-
In de media: Zeeuwse kerstkip en hertenbiefstuk vliegen de webshop uit
Voor Boris Noordhoek (links) zijn het tropenweken. In Wolphaartsdijk runt hij met z’n familie een pluimvee- en hertenbedrijf. Ze besteden dagelijks fllink wat uurtjes aan het klaarmaken van de bestellingen die binnenkomen via hun webshop De Zeeuwse Kip.
-
Openingstijden tijdens de feestdagen
Tijdens de feestdagen zijn onze openingstijden aangepast.
-
Aan het woord: Boris Noordhoek
In het eerste en tweede deel over de roots van onze boerderij zoomden we in op de oorsprong van de boerderij en sloten we af met de woorden van Henk Noordhoek dat hij trots is dat zijn zoon Boris ervoor gekozen heeft om ook mee te werken op de boerderij. “Hij brengt weer nieuwe inzichten en zo blijven we samen leren en optimaliseren.” De hoogste tijd om Boris te spreken over zijn ambities.
-
Sinaasappel Tijm Kip
Naar het recept van Fabienne van het Instagramkanaal Fab Kookt! Fabienne maakte dit heerlijke gerecht met de hele kip van De Zeeuwse Kip! “Door het sap van de sinaasappel wordt de kip heerlijk sappig en zoet”, aldus Fabienne.
-
Krokante Zeeuwse Kip & Pasta Pesto
Naar het recept van Lieke van Dutch Food Heritage! Lieke was onlangs bij ons op de boerderij en maakte dit heerlijke gerecht met kipfilet van De Zeeuwse Kip!
-
EVEN VOORSTELLEN: Lennart Goud
Wie ons volgt op social media, heeft het wellicht al voorbij zien komen. Ons team is sinds begin september versterkt met Lennart Goud. De hoogste tijd om Lennart aan jullie voor te stellen!
-
Onze eerste druivenoogst
2021 was het eerste jaar dat wij in de nazomer onze eerste druiven hebben kunnen plukken. Onze wijngaard is gelegen aan de zijkant van de wintergarten van De Zeeuwse Kip, tegen de weilanden aan waar onze edelherten van Het Zeeuwse Hert grazen. De wijngaard bestaat uit 16 rijen met daaraan druivenstokken.
-
Recept: kip in druivenbladeren
Voor dit recept marineert Fabienne van het Instragramkanaal Fab.Kookt de kip in een zoete moscatel wijn en gaart deze in druivenbladeren. “De bladeren beschermen het vlees van de hitte zodat de kip gelijkmatiger gaar wordt en lekker sappig blijft!”
-
Low & Slow BBQ – Meat Me
Een gepassioneerd gesprek over de smaak en bereiding van goed vlees met Remco en zijn vriendin Miranda van Meat Me uit Zierikzee.
-
STEMMEN ‘Streekproducent van het Jaar 2021’
Ook dit jaar is De Zeeuwse Kip genomineerd! Stem op ons als Zeeuws streekproduct van het jaar! -
Onze Roots: De Oversteek
Al vele eeuwen verdienen velen in Zeeland de kost in de belangrijkste bestaansbron in de provincie: de landbouw. Ook de geschiedenis van De Zeeuwse Kip en Het Zeeuwse Hert gaat ver terug. In vervolg op het eerste deel, waarin Rinus Noordhoek de basis legde voor de hedendaagse boerderij, staan we nu stil bij hoe Henk Noordhoek in de voetsporen van zijn vader trad.
Lees verder Onze Roots: De Oversteek -
Kip in gezond jasje
De winnares van onze winactie, Els Robbeson, maakte deze heerlijke kip in gezond jasje. Een eerlijk puur gerecht zoals de winnares zelf zegt: ‘De Zeeuwse kip is zo mals en heerlijk van smaak daar passen ook alleen maar pure smaken bij’.
Lees verder Kip in gezond jasje -
Kipdijfilet in roomsaus en spinazie
Deze kipdijfilet in roomsaus en spinazie is perféct comfort food voor een gezellig eetavondje met vrienden of familie. Dit simpele gerecht maak je echt binnen een mum van tijd klaar en succes gegarandeerd.
Lees verder Kipdijfilet in roomsaus en spinazie -
Winactie!
Vind jij het leuk om te koken en houd je van eerlijke lokale producten? Maak dan jouw favoriete gerecht met herten- of kippenvlees.
Lees verder Winactie! -
Macaronischotel met kip en doperwten
Weinig tijd? Dan is deze macaronischotel met kip en doperwten ideaal. Binnen 20 minuten staat deze super simpele maaltijd op tafel.
Lees verder Macaronischotel met kip en doperwten -
Hele Kip uit de Oven met geroosterde groenten
Een ideaal recept om doordeweeks te maken: kip uit de oven met geroosterde groenten. Breng de kip op smaak met de marinade en laat de oven al het werk doen. Makkelijk, snel en lekker!
Lees verder Hele Kip uit de Oven met geroosterde groenten -
Onze Roots: Handel en Innovatie
Al vele eeuwen verdienen velen in Zeeland de kost in de belangrijkste bestaansbron in de provincie: de landbouw. Ook de geschiedenis van De Zeeuwse Kip en Het Zeeuwse Hert gaat ver terug. In dit eerste deel kijken we terug op de jaren ’60/’70 waarin Rinus Noordhoek de basis legde voor de hedendaagse boerderij.
Lees verder Onze Roots: Handel en Innovatie -
Pastasalade met paddenstoelen en kipworst
Het is zomer, dus het moment voor een heerlijke pastasalade. Deze lauwwarme pastasalade met paddenstoelen en kipworst is een ideaal gerecht voor warme dagen. Lees verder Pastasalade met paddenstoelen en kipworst
-
Fyrespices: de smaaksensatie onder de kruidenmelanges
Dennis en Benny, buurmannen en de drijvende krachten achter Fyrespices, werkten onlangs met producten van Het Zeeuwse Hert en De Zeeuwse Kip. Hoog tijd voor een gesprek over blends, kruiden en specerijen! Lees verder Fyrespices: de smaaksensatie onder de kruidenmelanges
-
BBQ Kip met pommes souffle en crème van daslook
Torben Bouterse, chef-kok Restaurant Hemingway en De Zeeuwse Kip kennen elkaar al langer en op onze vraag aan Torben om eens een inspirerend gerecht te maken met De Zeeuwse Kip ontstond zijn BBQ Kip met pommes souffle en crème van daslook. Lees verder BBQ Kip met pommes souffle en crème van daslook
-
Corona als inspirator voor nieuw food concept
Met dat we Corné Hoogerbrug, eigenaar van Hoogerbrug Cuisine Royale uit Krimpen aan den IJssel, aan de telefoon hebben, rijdt hij net maaltijden rond naar 25 supermarkten in de omgeving. Ook twee maaltijden met De Zeeuwse Kip als ingrediënt. We spreken Corné over zijn passie voor catering en zijn nieuwe food concept. Lees verder Corona als inspirator voor nieuw food concept
-
Orange Peel Chicken
Orange Peel Chicken is een zeer populair gerecht in Noord-Amerika. Crunchy gemarineerde kip in een sticky zoete sinaasappelsaus. Dit eenvoudige recept voor kip met sinaasappelschil is perfect als je een snelle maar smakelijke maaltijd moet bereiden. Lees verder Orange Peel Chicken
-
Beer Can Chicken
De beer can chicken. Dit is en blijft toch een van onze favorieten: De Zeeuwse Kip en BBQ gecombineerd met bier, er is geen betere manier om heerlijke sappige en malse kip te krijgen. Lees verder Beer Can Chicken
-
Kip met prosciutto salie en abrikozen
De combinatie van zachte kip, de pittige prosciutto en zoete abrikozen in dit gerecht van Smaak van de Waard is heerlijk. Een mooie droge wijn en de kruidige, licht bittere smaak van verse salie maken het compleet. Lees verder Kip met prosciutto salie en abrikozen
-
Pasta met gerookte kip en romige spinazie
Deze makkelijke en heerlijke combi van pasta met stukjes gerookte kip in een saus van kruidenroomkaas is een ideaal gerecht voor doordeweeks. Voedzaam, lekker en snel klaar.
Lees verder Pasta met gerookte kip en romige spinazie -
Lauwwarme aardappelsalade met gerookte kip
Een aardappelsalade is bijna altijd wel goed, bij de lunch of bij het avondeten is het heerlijk! Deze lauwwarme aardappelsalade met gerookte kip bevat naast gerookte kip, sperziebonen en ei en is heerlijk voedzaam en eenvoudig te bereiden.
Lees verder Lauwwarme aardappelsalade met gerookte kip -
Verkooppunt onder de aandacht: Boerderijwinkel Buijsrogge
Veel van onze klanten bestellen de producten van Het Zeeuwse Hert en De Zeeuwse Kip in onze webshop en halen deze af bij onze boerderij of laten de bestelling bezorgen. Maar wist je dat we in Zeeland ook een aantal verkooppunten hebben? Dit keer het woord aan Boerderijwinkel Buijsrogge uit Goes.
Lees verder Verkooppunt onder de aandacht: Boerderijwinkel Buijsrogge -
Gebraden kip uit de oven
Gebraden kip uit de oven is altijd een goed idee! En een hele kip uit de oven is niet veel werk en uitermate geschikt voor een menu voor maximaal 4 personen. Hierbij wat tips voor een mooie krokant en goudbruin gebraden kip inclusief tips voor het trancheren (het in stukken snijden van de gebraden kip).
Lees verder Gebraden kip uit de oven -
Kip in Koreaanse lak met pannenkoekjes
In onze eerste samenwerking maakte De Keuken van Denise gevulde hele kip met hertengehakt en gedroogde vruchten. Een heerlijke smaakcombinatie waar we veel goede reacties op kregen. Dus opnieuw aan Denise gevraagd of ze een recept wilde maken met onze producten. Deze keer een gerecht met een oosters tintje: Kip in Koreaanse lak met pannenkoekjes, lees het recept en laat je inspireren.
Lees verder Kip in Koreaanse lak met pannenkoekjes -
De smaak van lekker, gezond én duurzaam koken
Als we chef Esther van Leeuwe van Smaak van de Waard bellen voor een interview is zij net druk bezig met de voorbereidingen voor haar workshop ‘Koken op maandag’. Dat goede en gezonde voeding de passie is van Esther blijkt al snel.
Lees verder De smaak van lekker, gezond én duurzaam koken -
Lasagne met kip en groenten
Iedereen kent natuurlijk lasagne met gehakt maar vandaag hebben we dus een lekker recept voor lasagne met kip en groenten. Deze goedgevulde lasagne met kippendijen is makkelijk te maken en heerlijk van smaak.
Lees verder Lasagne met kip en groenten -
Gevulde hele kip met hertengehakt en gedroogde vruchten
De Keuken van Denise maakt elk gerecht uniek en een waar culinair festijn. Op onze vraag zou je een recept willen maken met onze producten kwam een volmondig ja! Wat er dan ontstaat met een vleugje creativiteit van Denise en de kwaliteit van onze producten? Gevulde hele kip met hertengehakt en gedroogde vruchten, lees het recept en laat je inspireren.
Lees verder Gevulde hele kip met hertengehakt en gedroogde vruchten -
Rani’s – Traditionele Indiase maaltijden
Een enthousiast gesprek met Jaya Rani – Den Engelsman over pure smaken, Indiase curry’s en Zeeuwse ingrediënten. Lees verder Rani’s – Traditionele Indiase maaltijden
-
De Zeeuwse Kip op het menu van Café de Gekroonde Suikerbiet
We spreken met Robbert Roggeband, eigenaar van het Zierikzeese Café de Gekroonde Suikerbiet (in de volksmond De Biet) en chef-kok Aby Bakker over onderscheidende gerechten en verse regionale producten.
Lees verder De Zeeuwse Kip op het menu van Café de Gekroonde Suikerbiet
-
Kipkarbonade in mosterd-stroop marinade
De marinade bij deze kipkarbonade is de perfecte combinatie van zoete siroop, zure mosterd en de pikante chilipeper. Heerlijk met bijvoorbeeld penne met geroosterde bloemkool uit de oven. Lees verder Kipkarbonade in mosterd-stroop marinade
-
Boris te zien in documentaire BOER ZOEKT VERANDERING
Zoals eerder bericht heeft Boris Noordhoek van Het Zeeuwse Hert het afgelopen jaar deelgenomen aan het programma Boerenversneller 2020, een initiatief van De Nieuwe Boerenfamilie. Als afsluiting van het programma is Boris te zien in de documentaire: BOER ZOEKT VERANDERING.
Lees verder Boris te zien in documentaire BOER ZOEKT VERANDERING
-
Kippenpoten met pasta en champignons
Stoofschotel van kippenpoten met pasta en champignons. Stoofschotels zijn gemakkelijk om te maken en hoef je er zelf bijna niets aan te doen. Deze stoofschotel met kip is er zo eentje. Super makkelijk om te maken én hij smaakt heerlijk.
Lees verder Kippenpoten met pasta en champignons -
In gesprek met Feeders – De Lifestijlkamer over gezonde voeding
Feeders – De Lifestijlkamer wordt gerund door de zusjes Daphne en Merel Bastemeijer en is gevestigd in Goes. Het concept van Feeders is gericht op het aanbieden van gezond en lekker eten om thuis dagelijks van maandag t/m vrijdag Healhty, Local & Guilty(-free) te eten. Lees verder In gesprek met Feeders – De Lifestijlkamer over gezonde voeding
-
Fijne kerstdagen & een smaakvol kerstdiner!
De Zeeuwse Kip wenst je fijne kerstdagen en een smaakvol kerstdiner!
Bedankt voor alle bestellingen! -
COVID-UPDATE: Ons afhaalpunt op de boerderij blijft geopend!
COVID-UPDATE: Ons afhaalpunt op de boerderij blijft geopend! U kunt in onze webshop kippenvlees en hertenvlees blijven bestellen.
Lees verder COVID-UPDATE: Ons afhaalpunt op de boerderij blijft geopend!
-
Harold Kookt over inspiratie, eerlijk eten en Kerst 2020
Harold Kookt heeft in het afgelopen jaar diverse gerechten gemaakt met producten van Het Zeeuwse Hert en De Zeeuwse Kip. Stuk voor stuk ware kunstwerken. Tijd om de persoon achter Harold Kookt beter te leren kennen!
Lees verder Harold Kookt over inspiratie, eerlijk eten en Kerst 2020 -
Actie cooooooole koeltas bij Boerderijwinkel Buijsrogge – Goes
Actie De Zeeuwse Kip bij Boerderijwinkel Buijsrogge – Goes.
Lees verder Actie cooooooole koeltas bij Boerderijwinkel Buijsrogge – Goes -
Pollo alla Cacciatora – Jagersstoof
Naar een recept van de dames van cookingqueens.nl – Pollo alla Cacciatora oftewel: Jagersstoof!
Lees verder Pollo alla Cacciatora – Jagersstoof -
Hele kip uit de oven
Naar een recept van de dames van cookingqueens.nl – Hele kip uit de oven
Lees verder Hele kip uit de oven -
5 vragen aan Torben Bouterse, chef-kok Restaurant Hemingway
“Wil je mij met 30 minuten nog een keer bellen? Ik ben gisteren vrij geweest en als perfectionist ben ik even alles aan het checken voor vandaag, bestellingen, klaarzetten voor de mise-en-place…” Het gesprek is nog niet begonnen en de passie voor het vak is meteen duidelijk.
Lees verder 5 vragen aan Torben Bouterse, chef-kok Restaurant Hemingway -
De Keuken van Denise
In gesprek met de enthousiaste dame achter De Keuken van Denise, Denise Hoeder, over haar bedrijf, corona en Kerst 2020.
Lees verder De Keuken van Denise -
Tjap Tjoy met kipdijfilet
Tjap Tjoy is een kleurrijke groentegerecht in een lichte saus van bouillon en oestersaus en maak je heel makkelijk zelf.
Lees verder Tjap Tjoy met kipdijfilet -
Broodje Pulled Chicken met Coleslaw
Een heerlijk broodje pulled chicken met coleslaw en (zelfgemaakte) BBQ saus. Snel makkelijk en overheerlijk!
Lees verder Broodje Pulled Chicken met Coleslaw -
In gesprek met de Pluimveedierenarts van De Zeeuwse Kip
Pluimveedierenarts Maarten van den Berg van Poultry Vets brengt een controlebezoek aan de boerderij van De Zeeuwse Kip. We spreken met Maarten over de inhoud van zijn werk.
Lees verder In gesprek met de Pluimveedierenarts van De Zeeuwse Kip -
Hoe blijven de kippen koel?
Deze week is de warmste week ooit gemeten. Boris Noordhoek vertelt in de PZC hoe op de boerderij wordt omgaan met het warme weer voor de Zeeuwse kippen en herten. Lees verder Hoe blijven de kippen koel?
-
Aziatische kippensoep met dijenvlees van De Zeeuwse Kip
Aziatische kippensoep met De Zeeuwse Kip dijenvlees, naar een recept van Miljuschka.
Lees verder Aziatische kippensoep met dijenvlees van De Zeeuwse Kip -
Beer can Chicken – Radler
Naar een recept van Big Green Egg, gemaakt door Harold Kookt! De ‘Beer can chicken’, in Nederland ook wel de bierblikkip genoemd, is een Amerikaanse klassieker van de barbecue.
Lees verder Beer can Chicken – Radler -
Sticky Kipdrumsticks uit de oven
Deze sticky kipdrumsticks uit de oven zijn onweerstaanbaar als hoofdmaaltijd of als snack tijdens de borrel. Aan de buitenzijde plakkerig en zoet, terwijl de binnenkant lekker mals is. Makkelijk en snel uit de oven of op de barbecue.
Lees verder Sticky Kipdrumsticks uit de oven -
Wat eet De Zeeuwse Kip? Het werk van een nutritionist
Deze vraag stelde we onlangs aan nutritionist André de Ruijter. André is al 30 jaar werkzaam bij De Hoop Mengvoeders.
Lees verder Wat eet De Zeeuwse Kip? Het werk van een nutritionist -
“De Zeeuwse Kip is pionier in de pluimveesector”
In gesprek met pluimveespecialist Henk-Jan Schuurman van De Hoop Mengvoeders over de intensieve samenwerking binnen de pluimveeketen van De Zeeuwse Kip.
Lees verder “De Zeeuwse Kip is pionier in de pluimveesector” -
Zeeuws Zilt – De zilte smaak van zeekraal
We brachten een bezoek aan onze Zeeuwse zeekraal leverancier Zeeuws Zilt in Wolphaartsdijk voor een gesprek met zeekraalkweker en -teler Hubrecht Janse.
Lees verder Zeeuws Zilt – De zilte smaak van zeekraal -
Terugblik paasdiner voor 160 cliënten van zorgorganisatie Zuidwester in Goes
Zaterdag 11 april genoten 160 cliënten van zorgorganisatie Zuidwester in Goes van een heerlijk paasdiner.
Lees verder Terugblik paasdiner voor 160 cliënten van zorgorganisatie Zuidwester in Goes -
Multi-boer zoekt eigen afzetkanalen
Boris Noordhoek geselecteerd voor het programma Boerenversneller 2020!
Lees verder Multi-boer zoekt eigen afzetkanalen -
De Zeeuwse Kip Bereidingstips
Een aantal tips om op een verantwoorde en veilige manier De Zeeuwse Kip te bewaren en te bereiden.
-
“Geen tocht bij scharrelkippen met overdekte uitloop”
Het stalklimaat is een sterkbepalende factor in elke pluimveestal.
Lees verder “Geen tocht bij scharrelkippen met overdekte uitloop”