dezeeuwsekip

Kippenvlees rechtstreeks van de boerderij

De Zeeuwse Kip

Onder de naam ‘De Zeeuwse Kip’ verkopen wij kippenvlees van onze eigen kippenboerderij in het rustieke Wolphaartsdijk, midden in het hart van Zeeland. Hier krijgen de kippen de rust en de ruimte om in optimale omstandigheden en zo natuurlijk mogelijk op te groeien. De eieren worden uitgebroed op de boerderij, het voer wordt zelf gemaakt met veel eigen granen en de kip krijgt de mogelijkheid om naar buiten te gaan.

De Zeeuwse Kip biedt het hele jaar door een constante kwaliteit kippenvlees en de herkomst is een mooi verhaal om aan tafel te kunnen vertellen!

Ons assortiment

De Zeeuwse Kip biedt u een divers assortiment kippenvlees aan. Van hele kip, dijenvlees, kipkarbonade tot drumsticks. Alle producten zijn eenvoudig te bestellen via de webshop en worden door heel Nederland verzonden. Ook verkopen wij een breed assortiment hertenvlees van ons ‘zusterbedrijf’ Het Zeeuwse Hert.

Een eerlijk merk

We leveren kippenvlees met een duidelijk en transparant verhaal en gaan respectvol om met onze kippen en de natuur om ons heen. Wij staan persoonlijk garant voor de dieren en ons vlees. Zo waarborgen wij een goede kwaliteit waardoor u verantwoord van onze heerlijke kippenvlees kunt genieten.

Duurzaam, kwaliteit en smaak

Kippenvlees van De Zeeuwse Kip is duurzaam. Doordat we rechtstreeks aan de consument verkopen is de keten klein en heeft het vlees een duidelijke herkomstgarantie. Het vlees van De Zeeuwse Kip is 100% onbewerkt kippenvlees en bevat geen water, kleurzouten, e-nummers, gluten, suikers en andere toevoegingen. Meteen nadat onze kippen zijn verwerkt door onze vlees- verwerker, wordt het vlees ingevroren. Hierdoor kunnen wij de hoogste kwaliteit garanderen. Het vlees van De Zeeuwse Kip heeft een lekkere volle smaak en een stevigere structuur.

Kipproducten voor de horeca

De boerderij

We willen met onze kippenboerderij het milieu zo min mogelijk belasten. We gaan respectvol om met onze kippen en de natuur. In alle facetten van het productieproces: van het uitbroeden van de eieren tot de verwerking en de verpakking van het kippenvlees. Daarnaast is onze boerderij volledig energieneutraal dankzij zonnepanelen en de houtkachel op snoeihout.

De Zeeuwse Kip

Nieuws & Recepten

Onze eerste druivenoogst

2021 was het eerste jaar dat wij in de nazomer onze eerste druiven hebben kunnen plukken. Onze wijngaard is gelegen aan de zijkant van de wintergarten van De Zeeuwse Kip, tegen de weilanden aan waar onze edelherten van Het Zeeuwse Hert grazen. De wijngaard bestaat uit 16 rijen met daaraan druivenstokken.

Recept: kip in druivenbladeren

Voor dit recept marineert Fabienne van het Instragramkanaal Fab.Kookt de kip in een zoete moscatel wijn en gaart deze in druivenbladeren. “De bladeren beschermen het vlees van de hitte zodat de kip gelijkmatiger gaar wordt en lekker sappig blijft!⁠”⁠

Low & Slow BBQ – Meat Me

Een gepassioneerd gesprek over de smaak en bereiding van goed vlees met Remco en zijn vriendin Miranda van Meat Me uit Zierikzee.