Zeeuwse Kip rollade met een romige witte wijn saus & ‘pied de mouton’ paddenstoelen

Kiprollade De Zeeuwse Kip

Een heerlijk weekendgerecht of hoofdgerecht tijdens de feestdagen: Kiprollade van De Zeeuwse Kip!
“Deze romige witte wijn saus met paddenstoelen past er top bij! Lekker met huisgemaakte frietjes en salade. Liever fancy? Snijdt dan de rollade in dikke stukken en serveer met pompoen of knolselderij puree!

Recent zijn ze op de boerderij van De Zeeuwse Kip ook begonnen met wijn maken (Lees hier meer over Wijndomein Sabbinge)! De witte wijn heeft een zuurtje, ruikt fruitig en heeft een amandeltje. Daarom past het heel goed in de romige saus. Daarnaast word ik hier dus heel vrolijk van: wijn en kip van 1 boerderij in 1 gerecht”, aldus Lieke van Dutch Food Heritage

Porties: 4 servings
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Kooktijd: 1 uur

Benodigdheden:

  • Oven
  • Braadpan
  • Mes
  • Snijplank
  • Sauspan
  • Aluminiumfolie

Ingrediënten:

Saus

  • 1 el boter
  • 1 sjalotje
  • 1 teentje knoflook
  • 1 laurierblaadje
  • wat tijm
  • 50 gram Pied de Mouton paddenstoelen of andere paddenstoelen
  • 1 theelepel pittige mosterd
  • 200 ml witte wijn van Wijndomein Sabbinge
  • 200 ml bouillon (groente- of kippenbouillon)
  • 200 ml room

Top met..

  • Bieslook
  • Peterselie

Instructies:

Voorbereidingen

  1. Verwarm de oven voor op 150 graden.

Koken

  1. Smelt de boter in de braadpan en voeg de rollade toe. Bak deze rondom bruin.
  2. Plaats de braadpan vervolgens in oven. Rooster de kip tot deze gaar is. Dat duurt ongeveer 1 uur.

In de tussentijd..

  1. Kun je alvast het sjalotje en de paddenstoelen in blokjes snijden en de knoflook in plakjes.

De saus maken

  1. Zodra de kip gaar is, kun je de kiprollade in een diep bord leggen. Bedek met folie om de kip warm te houden.
  2. Zet de braadpan terug op het fornuis. Voeg de boter, het sjalotje, de knoflook, tijm, laurierblaadje en paddenstoelen toe. Zodra de ui glazig is, en de paddenstoelen gebruind, kun je de wijn toevoegen.
  3. Na 5 minuten kun je ook de bouillon toevoegen. Laat de saus ong. 10 minuutjes koken, waarna je het afmaakt met de room.
  4. Breng op smaak met mosterd en zwarte peper. Vergeet niet het laurierblaadje en de takjes tijm te verwijderen voor het serveren.

Serveer..

  1. Snij de rollade in plakjes, top met de saus en maak af met verse kruiden.

Ben je benieuwd naar meer recepten van Lieke van Dutch Food Heritage? Neem een kijkje op haar website https://www.dutchfoodheritage.com/index.php/nl/