Beer Can Chicken

De beer can chicken. Dit is en blijft toch een van onze favorieten: De Zeeuwse Kip en BBQ gecombineerd met bier, er is geen betere manier om heerlijke sappige en malse kip te krijgen.

Origineel komt deze methode van de simpele opzet om een kip op een bierblikje te zetten en zo te garen in de kamado. Het geheim is dat het bier in het blikje gaat stomen en zo de binnenkant van de kip blijft bevochtigen. Zo krijg je een super mals resultaat zeker als je een kamado van Yaniku, ook uit Zeeland, gebruikt.

Ingredi├źnten

  • 1 hele kip
  • 1 blik bier
  • 3 tenen knoflook
  • 2 takjes tijm
  • 1 citroen
  • 2 eetlepels kipkruiden
  • mosterd

Yakiniku setup

Bereiding

1. Smeer de kip in met mosterd.
2. Bestrooi met kipkruiden.
3. Draai met een blikopener het deksel van het blikje bier en haal 3 slokken uit het blik.
4. Voeg de knoflook, tijm en citroen toe.
5. Steek het blik in het achterste van de kip en zet hem recht op een medium gestookte Yakiniku van 180 graden.
6. Haal vervolgens de kip van het blik en snijd de kip aan.

Tip
Meestal is de kip na 45 – 60 minuten gaar. Check dit door in de bouten een kernvoeler te stoppen. De kip moet 70 graden zijn.

Eet smakelijk!