Kip in Koreaanse lak met pannenkoekjes

Kip in Koreaanse lak met pannenkoekjes

In onze eerste samenwerking maakte De Keuken van Denise gevulde hele kip met hertengehakt en gedroogde vruchten. Een heerlijke smaakcombinatie waar we veel goede reacties op kregen. Dus opnieuw aan Denise gevraagd of ze een recept wilde maken met onze producten. Deze keer een gerecht met een oosters tintje: Kip in Koreaanse lak met pannenkoekjes, lees het recept en laat je inspireren.

Nieuwe recepten en concepten bedenken is wat Denise het liefste doet. Ze houdt de trends nauwlettend in de gaten en beleving, sfeer en interessante smaken zijn belangrijk. Voor haar foodconcepten wil ze weten waar de producten vandaan komen. Daarom werkt ze ook graag samen met Het Zeeuwse Hert en De Zeeuwse Kip. De passie en puurheid van Boris sluiten perfect aan bij De Keuken van Denise daarom dit recept van Kip in Koreaanse lak met pannenkoekjes waarin de kippenbouten van De Zeeuwse Kip zijn verwerkt.

Ingrediënten

  • 12 pannenkoekjes (duck pancakes)
  • 4 el zonnebloemolie
  • 4 kippenbouten
  • Peper en zout

Voor de Koreaanse lak

  • 50 gram gochujang
  • 6 teentjes knoflook, geperst
  • 2 el gember, geraspt
  • 100 gram bruine suiker
  • 50 ml sojasaus
  • 60 ml zonnebloemolie

Garnituur

  • 1 komkommer
  • 1 winterpeen
  • ½ prei
  • Sesammix
  • 2 el gehakte koriander

Bereiding

Verwarm de oven op 180 graden. Besmeer de kippenbouten met de zonnebloemolie, peper en zout. Rooster de kippenbouten 30 minuten op 180 graden totdat het kippenvlees net gaar is.

Fruit de gember en de knoflook in de zonnebloemolie. Voeg de gochujang, suiker en sojasaus toe. Laat ongeveer 1 minuut koken tot de saus begint te bruisen en haal van het vuur.

Pluk het kippenvlees van het bot in hapklare stukjes. Verwarm de koreaanse lak en voeg het geplukte kippenvlees toe. Laat even meebakken.

Snij de komkommer, winterpeen en prei in hele dunne reepjes. Spoel af met koud water en laat uitlekken. Rooster de sesammix.

Stoom de pannenkoekjes zoals op de gebruiksaanwijzing staat in een stoommandje of magnetron.

Neem een pannenkoekje. Leg daarop de gelakte kip, de gesneden groentes en garneer met de sesammix en koriander.

Eet smakelijk!