Kipkarbonade in mosterd-stroop marinade

Kipkarbonade in mosterd-stroop marinade

De marinade bij deze kipkarbonade is de perfecte combinatie van zoete siroop, zure mosterd en de pikante chilipeper. Heerlijk met bijvoorbeeld penne met geroosterde bloemkool uit de oven.

Ingrediënten Kipkarbonade in mosterd-stroop marinade

Voor 4-6 personen

  • 4 kipkarbonades
  • 3 el Hollandse mosterd
  • 3 el appel-perenstroop
  • 2 el olijfolie
  • 1 rode chilipeper, grof gehakt
  • blaadjes van 2 takjes salie

Bereiding Kipkarbonade in mosterd-stroop marinade

Verwarm de oven voor 180 °C. Meng voor de kipmarinade de mosterd, appelstroop, olijfolie en chilipeper goed door elkaar. Hak de helft van de blaadjes salie grof en roer door de marinade. Zet apart.

Leg de stukken kip in een grote braadslee en bestrooi ze met zout en peper. Schenk de marinade over het geheel en verdeel de rest van de salieblaadjes erover. Schuif de braadslede in de oven en rooster de kipstukken in 45-50 minuten goudbruin en gaar.

Ingrediënten Penne met geroosterde bloemkool

  • 600 gr bloemkool
  • 2-3 el olijfolie
  • 3 teentjes knoflook, gehakt
  • ½ tl rode chiliflakes
  • ½ tl zeezout
  • 300 gr penne
  • 2 teentjes knoflook
  • ¼ tl chiliflakes
  • 2 el olijfolie
  • 100 gr Parrano Snippers Robusto
  • 2 el geroosterde pijnboompitjes
  • 2 el verse peterselie, gehakt

Bereiding Penne met geroosterde bloemkool

  • Verwarm de oven voor op 220˚C.
    Neem een grote bakplaat en verdeel hier de bloemkoolroosjes overheen. Besprenkel met de olijfolie, chiliflakes en het zeezout en verdeel de teentjes knoflook over de plaat. Zet in de oven voor een minuut of 10, roer dan even goed om en zet weer terug voor nog eens 10 minuten of tot gaar en goudbruin.
  • Na de eerste 10 minuten ga je aan de slag met je pasta. Kook deze volgens de aanwijzingen op de verpakking al dente.
    Giet af en zet apart.
  • Verhit een grote koekenpan of hapjespan met de olijfolie en bak hierin de knoflook aan. Voeg de pasta, de geroosterde bloemkoolroosjes, de chiliflakes, kaassnippers en geroosterde pijnboompitjes toe en meng alles goed door en bak het even op.
  • Serveer met de verse peterselie erover en extra kaassnippers.

De penne met geroosterde bloemkool is een recept van Miljuschka

Eet smakelijk!