Kippenpoten met pasta en champignons

Kippenpoten met pasta en champignons

Stoofschotel van kippenpoten met pasta en champignons. Stoofschotels zijn gemakkelijk om te maken en hoef je er zelf bijna niets aan te doen. Deze stoofschotel met kip is er zo eentje. Super makkelijk om te maken én hij smaakt heerlijk.

Ook in een stoofpotje doet kip het prima. Kip stoven zorgt er namelijk voor dat alle sappen en smaken perfect behouden blijven. Het enige wat je nodig hebt is tijd om het te laten stoven, 45 tot 50 minuten is meestal voldoende. Hou de temperatuur van je stoofpotje met kip zeker onder het kookpunt. Een lichte prutteling onder gesloten deksel levert een sappige kip op.

Ingrediënten

  • 4 kippenpoten
  • 50 g ongezouten roomboter
  • 400 g kastanjechampignons
  • 300 g oesterzwammen
  • 2 tenen knoflook
  • 200 g sjalotten
  • 7½ g verse tijm
  • 100 g spekblokjes (of kies voor pancetta blokjes)
  • 2 el tarwebloem
  • 125 ml crème fraîche light
  • 400 ml water
  • 1 bouillontablet (bospaddenstoelen- of kippenbouillon)
  • 500 g verse fusilli (of een andere pasta naar keuze)

Bereiding

  • Maak met een scherp mes schuine inkepingen in de velkant van de kippenpoten. Bestrooi de kip met peper en eventueel zout.
  • Verhit de boter in de hapjespan en bak de kip in 5 min. rondom goudbruin. Veeg ondertussen alle paddenstoelen schoon en halveer ze.
  • Neem de kip uit de pan en bak de paddenstoelen met peper en eventueel zout 5 min. op hoog vuur in het achtergebleven bakvet.
  • Snijd ondertussen de tenen knoflook fijn en de sjalotten in ringen. Ris de blaadjes van de takjes tijm. Neem de paddenstoelen uit de pan en bak de sjalot, pancetta, knoflook en ¾ van de tijm 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de bloem toe en bak 2 min. mee.
  • Voeg de crème fraîche en het water toe, verkruimel de bouillontablet erboven en breng aan de kook. Leg de kippenpoten terug in de pan, doe de deksel erop en laat in ca. 45 min. op laag vuur garen.
  • Voeg de paddenstoelen na 40 min. toe aan de saus. Kook tijdens de laatste 4 min. van de stooftijd de tagliatelle beetgaar.
  • Verdeel de pasta over diepe borden, leg op elk bord een kippenpoot en schep de saus erop. Garneer met de rest van de tijm.

Eet smakelijk!

Tip: Wil je dit gerecht glutenvrij bereiden? Kies dan voor glutenvrije bloem en pasta.