Pollo alla Cacciatora – Jagersstoof

Naar een recept van de dames van cookingqueens.nl – Pollo alla Cacciatora oftewel: Jagersstoof!

Recept: Pollo alla Cacciatora – Jagersstoof

Vandaag weer verrukkelijk comfort food. Nu de herfst is begonnen eten we het liefst van die heerlijke stoof gerechten.
Dit is echt een familie gerecht, wij maken het heel vaak, zeker als we grote gezelschappen aan tafel krijgen. Een gerecht dat je lekker van te voren kan klaarmaken, en paar dagen later gaat eten. Wat meestal het geval is bij deze pruttelpotjes mag je het echt wel een dag later eten zodat de smaak beleving optimaal is.

Cacciatora betekent jager, en deze maaltijd werd gemaakt door de jagersvrouw. Wij kunnen er wel iets bij voorstellen, de jagers die de hele dag buiten zijn en dan worden verwelkomd met kippenstoof.

Wij kregen van Het Zeeuwse Hert, die naast heerlijk hertenvlees ook prachtige producten van de kip hebben, o.a. drumsticks en kippendijen. Allemaal van hun boerderij in het midden van Zeeland.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 500 gram kip drumsticks
  • 500 gram kippendijen
  • 1 grote ui
  • 1 wortel
  • 1 stengel bleekselderij
  • 6 tomaten
  • 2 blik gepelde tomaten
  • 2 tenen knoflook
  • 4 blaadjes laurierblaadje
  • 2 eetlepels boter
  • 2 takjes rozemarijn
  • Naar smaak zout en peper
  • Zonder pit olijven
  • Paar takjes platte peterselie
  • Halve fles (Italiaanse) rode wijn

Bereiding

1. Kip marineren
Het allerlekkerste is je kip marineren voor extra smaak. Zout en peper je kip en doe deze in een pan. Voeg laurierblad, geplette knoflook, rozemarijn en wijn toe. Zoveel wijn dat je kip ondergedompeld is.
Een uurtje is prima een nachtje beter.

2. Snijden
Snijd een ui fijn, je bleekselderij en wortel in stukjes.
Laat je kip uitlekken en dep droog, vang het vocht op… niet weggooien.
Bepoeder de kip met bloem en bak deze In bakpan aan in de olijfolie en boter
In een braadpan fruit je de ui samen met de wortel en bleekselderij, tomaat en een knoflook teen.
Doe je aangebakken kip hierbij samen met het restant wijn marinade. Doe er nog 2 blikken met tomaatjes in blik.

3. Oven
2 uur
Laat je pan een uurtje of langer op laag vuur sudderen, of in de oven (180 graden), af en toe checken dat ie niet teveel inkookt.

Heb jij ook een mooi gerecht gemaakt met vlees van De Zeeuwse Kip? Laat het ons weten via Instagram en Facebook.
En volg Cooking Queens op Instagram voor nog meer food inspiratie!